‘Dorpsfeest moet verbinden’

De eerste dorpsfeesten staan voor de deur. De inwoners van Uffelte en Vledder zetten als eerste inwoners van Westerveld de feestneus weer op. In Vledder start het feest morgen al, in Uffelte gaan de remmen een dag later los.

Na in 2017 een ‘kleintje dorpsfeest’ gehouden te hebben, pakt Stichting Aktiviteiten Vledder dit jaar weer groot uit, zo vertelt Chantal Snoeken van de organisatie. Teamactiviteiten lopen als een rode draad door het weekeinden. Daarvoor is Vledder opgedeeld in wijken, met wijkvertegenwoordigers. Uiteindelijk blijkt wie zich het ‘beste wijkteam’ mag noemen. Chantal Snoeken: ‘We proberen Vledder onderling te verbinden, willen eenheid creëren.’

Het vierdaagse (!) feest op de Wellegiesweide start donderdag met een optreden van cabaretgroep Drenthe Plat, bekend van typetjes als Hendruk en Geesie. Vrijdagochtend zijn de kinderspelen, die aansluitend een pannenkoeklunch. Het beachvolleybaltoernooi start om 19.00 uur.

Zaterdag is de optocht met versierde wagens (10.00 uur), een Pubquiz (14.00 uur) en aansluitend een grote barbecue. Zondag start om 13.00 uur de zeskamp met onder meer tobbedansbaan, een kantelmuur en spijkerbroek hangen. Liefhebbers kunnen zich nog aanmelden. Het avondprogramma belooft veel goeds: De Bijtels (vrijdag), Black Tie Monkey Squad (zaterdag) en zanger Bertus (zondag). Meer informatie staat op de site van savledder.nl

Uffelte

Het Uffelterfeest wordt vrijdag om 9.00 uur traditioneel geopend op het schoolplein. Op het plein zijn allerlei spelletjes voor de schoolkinderen. Om 12.45 uur is er in de feesttent een voorstelling van en voor de schoolkinderen. ’s Avonds is er een feestavond met piratenbingo met natuurlijk een schat aan prijzen. Ancora speelt tussen 22.30 en 23.00 uur de sterren van de hemel.

De wagenbouwers moeten zaterdag vroeg uit de veren. De jury start namelijk al om 09.00 uur met het beoordelen van de wagens. De optocht start om 10.00 uur en om 14.00 is in de feesttent de prijsuitreiking. Duo Totaal verzorgt de muzikale omlijsting. De band Eigen Weijs treedt hier vanaf 21.00 uur op.

De zondag begint om 10.00 uur met een koffieconcert van het Uffelter Mannenkoor en de Altiband. Om 13.00 uur start de fietstocht. Op het feestterrein is er een doorlopend programma met muziek van Bogey en the Longhorn, country-spellen (16.00 uur) en om 17.30 uur de stoeltjesdans. Het licht gaat zondag om 22.00 uur uit.