Bostoernooi ‘Vledderboules’ was mooi

Vledder

Plezier en vriendschap. Zo is het jaarlijkse Bostoernooi, dat zaterdag 6 oktober plaatsvond, wel samen te vatten. Aan de 19e editie van dit toernooi deden maar liefst 112 jeu-de-boulers mee uit de noordelijke provincies, maar ook uit Gelderland, Utrecht en Noord-Holland.

Jeu-de-boulers met en zonder licentie van de NJBB konden zich inschrijven. Wedstrijdleider Joop Kroon, geassisteerd door wedstrijdleider i.o. Nel Garrelfs, verwelkomde de spelers en stuurde ze het bos in om op de paden de wedstrijd te spelen. Het zonnige herfstweer kwam goed van pas.

Blaadjes, takjes en halfvergane dennenappels beïnvloedden de worp, vaak tot groot vermaak van de spelers. Spelers moesten hun tactiek hier op aanpassen. Na iedere wedstrijd liepen zij gezamenlijk terug naar de wedstrijdtafel om de uitslag door te geven.

In de kantine waren allerlei lekkernijen verkrijgbaar waaronder de heerlijke snert van sponsor Jumbo Noordwolde. Nadat de uitslagen van de vijf voorgelote partijen binnen waren, kwamen Nel en Joop al snel met de uitslag. Tien prijzen zijn verdeeld. Het echtpaar Burema uit Vledder was de grote winnaar met +43.

Dit zijn de overige uitslagen: 2. Pit/Zinger, Vledder grootste overwinning 5 +38; 3. Van der Veen/Kappers, Hattem 5 +38; 4. Zijlstra/Faber, Sneek, grootste overwinning 4 +21; 5. Elzinga/Elzinga, Steenwijk 4 +21; 6. Sterenberg/Boerma, Uithuizermeeden 4 +19 best 4 gewonnen partijen; 7. Mulder/Van Nieuwenhoven, Vledder 3 +16 best 3 gewonnen partijen; 8. Schoonewille/Van Sleen, Noordscheschut 2 +2 best 2 gewonnen partijen; 9. De Wit/Van de Berg, Menaldum 1 +0 best 1 gewonnen partij en 10. echtp. Zeilstra, Vledder 0 -25.

Voor alle andere spelers was er een pakket verse worsten.