Trijntje Muys exposeert aquarellen

Havelte - Trijntje Muys aquarelleert ruim 30 jaar. Momenteel exposeert zij haar aquarellen in De Veldkei.

Diverse onderwerpen komen aan bod, van stillevens tot landschappen en dieren. Het creëren van sfeer is voor haar een essentieel onderdeel bij het maken van een aquarel. Uitgangspunt is altijd de werkelijkheid, maar de objecten zijn meestal niet scherp omlijnd en vloeien in zorgvuldig opgebrachte kleurvlakken in elkaar over. Dit leidt soms tot abstracte aquarellen.

Het jaar 1986 was een keerpunt in haar leven. Een loopbaan in het onderwijs werd noodgedwongen afgesloten. Trijntje vond in de schilderkunst echter een fantasievolle doorstart van haar leven. Door de jaren heen volgde ze veel cursussen in binnen- en buitenland. In haar eigen galerie heeft ze zelf ook al vele jaren met plezier les gegeven in deze toch wel moeilijke schildertechniek.

Inmiddels is ze lid geworden van de Hollandse afdeling van de International Watercolour Society, waarvan de doelstelling is om het aquarelleren meer onder de aandacht te brengen. Mede hierdoor kwam ze in aanraking met nieuwe en andere opvattingen over het aquarelleren. Haar horizon werd verruimd. Dit vond een neerslag in haar schilderijen.

Trijntje heeft al vaak werk tentoongesteld. De expositie in Havelte is te bezichtigen tot 7 mei op werkdagen van 8.30 tot 22.00 uur.

www.trijntjemuys.nl