Palmpasenoptochten in Wapse en Diever

Wapse/Diever - De palmpasenoptocht in Wapse en Diever vindt plaats op zondag 14 april. ’s Morgens om 10.00 uur start bij de Ten Darperschoele de jaarlijkse palmpasenoptocht door Wapse. ’s Middags is de palmpasenoptocht in Diever met de start om 13.00 uur bij scholengemeenschap Stad en Esch.

De tocht in Wapse staan onder begeleiding van de Zendestriekers en gaat via de Ten Darperweg, Haarsmastraat en Egginkstraat terug naar het schoolplein van de school. Op het schoolplein krijgen de kinderen ranja en voor de ouders staat er koffie/thee klaar.

Diever

Als je meeloopt moet je wel zelf zorgen voor een versierde stok met een haantje. ’s Middags is de palmpaasoptocht in Diever. De start is om 13.00 uur bij scholengemeenschap Stad en Esch en dus niet zoals voorheen bij het voormalige gemeentehuis op de Brink. Hierna maakt de groeg voorafgegaan door de Zendestriekers uit Wapse een wandeling door Diever. De tocht eindigt bij het Jan Thijs Seinenhof, waar de kinderen een netje met eitjes krijgen van een bekende Dievernaar.