Drie dagen feest bij opening van nieuwe sporthal en theaterzaal van Stad & Esch

Diever - De nieuwe sporthal en theaterzaal van Stad & Esch Diever worden vrijdag 12 april feestelijk geopend. Alle betrokken partijen, gemeente Westerveld, gebruikers Dingspihuus en Stad & Esch zijn verheugd en trots op de unieke voorziening in Diever.

Riëtte en Renate Fledderus, bekende volleybalster uit Westerveld, en oud-leerlingen van Stad & Esch openen het gebouw. Hierna verzorgen leerlingen van Stad & Esch een optreden en daarna wordt een rondleiding gegeven door de nieuwe sporthal en theaterzaal

Feestelijk weekend

Het is de aftrap van een feestelijk weekend, dat is georganiseerd in samenwerking met stichting Hart voor Diever. Na de opening is er op vrijdagavond een dorpsrevue, vuurwerk en een optreden van Barre Barre in de theaterzaal. Op zaterdag 13 april presenteren verschillende lokale bedrijven en verenigingen zich. Ook is het mogelijk om Diever vanuit een helikopter te bekijken. ’s Avonds is er een dorpsquiz en muziek van Smildegerroet. ’s Zondags is er een kerkdienst met daaropvolgend een gratis lunch en live muziek. Na de lunch zijn er activiteiten voor de kinderen en wordt een dorpsrevue opgevoerd.

De ruime sportzaal van 474 vierkante meter, met een grote tribune, is voorzien van veel moderne en technische sportvoorzieningen. De oude sportzaal is omgetoverd tot een prachtige theaterzaal, waar de creatieve vakken een mooie werkplek hebben gekregen.