Open dag Duofietsen voor nieuwe deelnemers en vrijwilligers

Vledder - Duofietsen in Westerveld start het seizoen met drie open dagen voor nieuwe deelnemers én vrijwilligers. Het proeffietsen geeft een goeie indruk van het plezier dat duofietsen geeft aan zowel deelnemers als vrijwilligers. Alle fietsen zijn elektrisch ondersteund. Ook is er een rolstoelfiets beschikbaar. Er wordt bij toerbeurt gefietst in de maanden mei tot en met september.

De eerste dag is in Vledder, Oosteind 12 op zaterdagmorgen 27 april van 10.00 tot 12.00 uur. In Diever is de open dag bij de Jan Thijs Seinenhof op maandagmorgen 29 april van 10.00 tot 11.30 uur. In Havelte bij de Veldkei is de open dag op vrijdagmorgen 3 mei van 10.00 tot 12.00 uur.

Genieten

Het doel van het duofietsen is om ouderen en mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking samen met een vrijwilliger te laten genieten van een fietstocht in de omgeving. Onbezorgd fietsen is niet voor iedereen vanzelfsprekend en wordt door ouderen vaak als een gemis gevoeld. Ook kunnen mensen met hun eigen fiets meedoen als zij niet meer zelfstandig een fietstocht durven te maken. Onderweg wordt gestopt om gezamenlijk iets te drinken. Voor de deelnemer kost een dagdeel fietsen € 2,50 per deelnemer, inclusief koffie of thee.

De Stichting Samen op de Duofiets heeft ruim honderdtwintig vrijwilligers. Vooral de vrijwilligers zijn van groot belang om de activiteit draaiende te houden. Ook is er altijd ruimte voor nieuwe deelnemers. Onderweg levert het duofietsen vaak gezellige gesprekken op voor zowel deelnemer als vrijwilliger. Aanmelden kan via de website www.samenopdeduofiets.nl of via Peter Rommelse (0521) 388192.