Wie doet mee aan de 4 mijl van Diever?

Diever - Ook dit jaar wordt in Diever de 4 mijl van Diever gehouden met als startplaats de Familie accommodatie Het Kasteel, een ideale startplaats. Hier kun je jezelf in de ontspanningszaal inschrijving en zijn er ook consumpties verkrijgbaar.

Iedere deelnemer krijg gratis een consumptie aangeboden bij het inleveren van de svfrieslandmunt. Er is kleed/douchegelegenheid en genoeg parkeerruimte.

Pittig

De start van de 4 mijl is zondagmiddag 21 april 14.00 uur. De route gaat via Het Kasteel via de Steenakkerweg en Groningerweg langs het Hunebed, langs Wildryck Oude Groningerweg en vervolgens over de haarweg. Deze is onverhard en dus pittig om te doen. Via de Hezenes komt men op de Steenakkerweg waar naast het Kasteel de finish is. Een mooie route voor hardlopers en wandelaars. Inschrijven kan nog tot de start.

Vorig jaar waren er 140 deelnemers. Dit jaar hoopt men de 200 deelnemers te halen. Er is geen tijdslimiet, wel wordt de boog neergehaald als al de hardlopers binnen zijn. Van de hardlopers worden de nummers en tijden genoteerd en zijn er voor de snelste drie mannen en vrouwen bekers te verdienen. Bij de finish staan marathonklokken en is er eindverzorging. Onderweg op de helft van de route achter Wildryck is een waterpost ingericht.

Staatsbosbeheer Het Drents Friese Wold en de Gemeente Westerveld gaven toestemming om deze loop te houden. Uitslagen, verslag en foto’s op www.svfriesland.nl.