Scholen stoppen na ruim 40 jaar met nestkasten controleren

Diever - Alle scholen zijn gestopt met het controleren van nestkasten. De school waar het 40 jaar mee begonnen is heeft aangegeven nu ook te stoppen met het controleren. Toen nog de Meester Andreaschool, nu De Singelier genoemd werd toen benaderd door Ab Winters om met een klas nestkasten te gaan controleren.

Het jaar daarop kwam de Roosjenschool erbij onder begeleiding van Jan Winters. Beide heren zaten in het bestuur van de Natuurwerkgroep Diever.

Jan Winters

Jan Winters bouwde deze vorm van educatie uit over 9 scholen in de regio. De basisscholen in Leggeloo, Eemster, Diever, Wapse, Vledder, Nijensleek en Wilhelminaoord deden mee aan dit jaarlijks terug kerend project. Jan heeft dit project ruim 40 jaar begeleid, nestkastjes met de kinderen in elkaar zetten, ophangen en 2 a 3 keer per jaar controleren. Veel kinderen hebben genoten van het in deze vorm van in contact komen met de natuur. De koolmees, pimpelmees, bonte vliegenvanger, en matkopmees maakten dan ook graag gebruik van deze nestgelegenheid. Maar na deze mooie periode van natuurbeleving voor de kinderen, is de laatste school afgehaakt.