Amy wint schildersvakprijs

Dwingeloo - De pas 19 jarige Dwingelse schilderes Amy Bishop heeft al haar mannelijke collega’s het nakijken gegeven tijdens de vakwedstrijden in Assen van vorige maand.

Amy volgt deze opleiding één dag per week en werkt de overige vier dagen bij Eggink Schilders in Dieverbrug. Het bedrijf ziet met werknemers Gerjan Willems en Milan Klok maar liefst drie schilders terug in de top van deze wedstrijd met 40 deelnemers.

Eigenaar Luuc Eggink is opgetogen over de prestaties van het drietal en bijzonder trots op het vrouwelijke talent dat het bedrijf in huis heeft. ‘Het is heel knap en ook leuk voor Amy dat ze deze wedstrijd heeft gewonnen. Ze heeft bij dit kampioenschap naast verschillende schildertechnieken, ook haar vakkennis op het gebied van glas snijden en plaatsen, behangen en kleuradvies gedemonstreerd. Het blijft toch een vakgebied met een mannenimago.’

Klanten reageren vaak verrast op een jonge, vrouwelijke schilder. ‘Maar geloof me, ze staat haar mannetje. Amy is naast getalenteerd ook nog eens enthousiast en leergierig. Ze wordt bij ons dagelijks begeleid door de ervaren Richard Baaiman, die haar de fijne kneepjes van het vak in de praktijk bijbrengt.’

Binnenkort vindt het Nederlands kampioenschap van deze schildersvakopleiding plaats. De winnaar hiervan mag naar het wereldkampioenschap in Qatar.