Oranjeconcert in Brug-Es Kerk in Dwingeloo

Dwingeloo - In Nederland staan we eind april en begin mei altijd stil bij het feit dat we wonen in een vrij land, waar we zonder oorlogsgeweld in vrede met elkaar mogen leven. In de Brug-Es Kerk van Dwingeloo is op dinsdag 30 april een mooi Oranjeconcert, waarin het gevoel van vrijheid en dankbaarheid op vele manieren tot uiting komen.

De avond begint om 20.00 uur. Entreekaarten zijn te koop bij de kerk voor de aanvang van het concert. Wil je zeker zijn van een plekje, dan kun je ook kaarten bestellen via egbertklein49@ziggo.nl.

Vaderlandse liederen

Christelijk Mannenkoor Stadkanaal, een koor met bijna 60 leden, brengt deze avond een gevarieerd programma met bekende vaderlandse liederen. Ook staat er een christelijk repertoire op het programma, zoals 'Komt nu met zang ', ‘Ruwe stormen' , ‘Geloofd zij onze God' en ‘Roll Jordan Roll’. De muzikale begeleiding van het koor is in handen van organist Ronald Knol. Het mannenkoor staat sinds een jaar onder leiding Harold Kooij, die naast een bevlogen dirigent ook een fantastisch spelende pianist is. Zowel Harold als Ronald hebben een ongekend improvisatietalent en samen verzorgen ze als K2 (Knol en Kooij) enkele muzikale intermezzo’s op piano en orgel.

Er valt tijdens dit oranjeconcert niet alleen veel moois te beluisteren, maar er is ook ruimte voor samenzang.