VV Uffelte speelt wedstrijd voor Erwin Smit en ALS

Uffelte - In Uffelte werd zaterdag een bijzondere wedstrijd gespeeld. Oud-kampioenen van het seizoen 1998/1999 speelde tegen een selectie van het huidige eerste elftal en spelers die in het verleden samen met Erwin Smit voetbalde. Smit heeft de diagnose ALS gekregen.

Hij ondervindt dermate veel problemen, dat hij niet meer actief kan voetballen. Hij speelde dan ook niet mee. Wel nam hij de aftrap.

Het was zaterdag recies 20 jaar geleden dat voor het laatst een herenteam van de vv Uffelte kampioen is geworden. Onder een stralende zon maakten beide teams er een attractieve wedstrijd van, met als einduitslag 2-2.

Cheque

Na de wedstrijd konden de vele toeschouwers zich te goed doen aan een koud drankje of een broodje hamburger. Het rad van fortuin werd een aantal keren rondgedraaid en de verloting leverde ook geld op. De opbrengst van deze middag gaat naar de stichting ALS Nederland.

Voorafgaande aan de wedstrijd van zondag tegen DVSV uit Darp werd de cheque aan een afgevaardigde van stichting ALS Nederland overhandigd.