Mooi weer bij de vier mijl van Diever

Diever - In het mooie weer tijdens eerste paasdag werd de 4 mijl van Diever gelopen. Maar liefst 140 lopers hadden zich aangemeld voor de wedstrijd die voor de derde maal werdt gehouden door SV Friesland.

Dit keer werd er gestart vanuit familie accommodatie Het Kasteel. Voor de snelste drie waren er fraaie bekers beschikbaar gesteld die direct na de finish werden uitgereikt.

Resultaten

De uitslag bij de mannen: 1. Erik Bolding (19.45); 2. Jan Venhuizen (22.52); 3. Albert Pieter Venema (23.06); 4. Arie de Jong (23.57); 5. Finn van Pijkeren (24.07).

De uitslag bij de vrouwen: 1. Anna Veldkamp Groningen (28.04); 2. Corina Wierbos (29.00) 3. Mariëlle Lensen (29.40); 4. Robin Nijholt (30.00) 5. Wilma van Galen (30.50).

Warm

Dankzij veel vrijwilligers en door de toestemming van Staatsbosbeheer en Gemeente Westerveld konden de lopers genieten van de mooie natuur. Het was erg warm en daar moesten de lopers nog aan wennen. Gelukkig stond op het 3 kilometerpunt een waterpost voor de nodige verkoeling en verfrissing.

De meeste vier mijllopen zijn erg massaal, maar dat is hier niet het geval. Rink Post ging met de fiets voorop om te controleren of de bordjes er nog stonden en om de koplopers de weg te wijzen. Hij moest flink aantrappen om Erik Bolding voor te blijven.

De volledige uitslagen staan op www.svfriesland.nl en de fotoreportage gemaakt door Janke van der Schaaf, de hoffotograaf van SV Friesland, zijn te vinden onder deze link.