Kunstwandeling door Diever

Diever - Kunstenaars uit Diever en omliggende dorpen uit de gemeente Westerveld tonen op zaterdag 8 en op zondag 9 juni hun kunstwerken aan publiek. Het aanbod van de 35 kunstenaars is zeer divers en bevat onder andere schilderkunst, glaskunst, fotografie, keramiek, beelden, boekbinden, muziek, quilts en creaties van wol, leer en andere materialen.

In de voorgaande jaren is gebleken dat steeds meer mensen tijdens het tweede weekend in juni het dorp Diever bezoeken om de route langs de kunstenaars te lopen of te fietsen. Kunstwerken worden niet alleen bewonderd of gekocht, maar doorgaans ontstaan er ook mooie gesprekken over kunst, over Diever of over de plaats van herkomst.

Nieuwe deelnemers

Tijdens deze vierde editie van de Kunstwandeling door Diever doen voor het eerst ook drie leerlingen van Havo-5 van Stad en Esch Diever mee. Zij exposeren met fotografie, schilderijen en experimenten op hout. Daarnaast hebben ook andere kunstenaars uit omliggende dorpen voor het eerst de weg naar de Kunstwandeling door Diever gevonden. Bovendien is er een tweetal nieuwe locaties bijgekomen.

Op een aantal locaties zijn niet alleen binnen, maar ook buiten in verrassende tuinen kunstwerken te bewonderen.

Lunch

Voor een versnapering kunnen bezoekers terecht bij de diverse horecagelegenheden in het dorp. Café-Restaurant-Zaal Brinkzicht, waar ook een drietal kunstenaars exposeert, serveert speciaal het lunchgerecht ‘Kunsttrio’.

De Kunstwandeling door Diever heeft een lengte van ongeveer 5 km langs 17 locaties. Deelname aan de wandeling is gratis. Wandelroutekaarten zijn onder andere verkrijgbaar bij de TIP en de Coop in Diever. Wie alvast een voorproefje wil krijgen, kan een kijkje nemen op de Facebook pagina Kunstwandeling door Diever.