Koffie-inloop De Veldkei vertelt over ‘Eet mee’

Havelte - De maandelijkse koffie-inloop in de Veldkei in Havelte is deze maand op dinsdag 28 mei. Deze ochtend zal Femke Heythekker van Welzijn MensenWerk aanwezig zijn om informatie te geven over het project ‘Eet mee’.

Eet mee verbindt ouderen met een eetadres in hun buurt waar ze kunnen aanschuiven voor een gezellige maaltijd. Welzijn MensenWerk zorgt voor een persoonlijke intake waarin de wensen en belangstelling ter sprake komen en doet dit ook met de adressen waar gegeten gaat worden. Nadat de match gemaakt is volgen er twee eetafspraken en als het klikt, wordt de oudere een ‘vaste gast’ aan tafel.

Koffie-inloop

Sinds januari is er iedere laatste dinsdag van de maand van 9.00 tot 11.00 uur een koffie-inloop in de Veldkei in Havelte. Tijdens de koffie-inloop kan er een gezellig kopje koffie gedronken worden met andere bezoekers. Daarnaast is er de mogelijkheid om vragen te stellen over zorg, welzijn, leefbaarheid, vrijwilligerswerk, enzovoort. Tijdens de koffie-inloop is een sociaal werker van Welzijn MensenWerk aanwezig, een fysiotherapeut, een wijkverpleegkundige van ZZWD en een vrijwilliger van het Centraal Meldpunt.

Centraal Meldpunt

Bij het Centraal Meldpunt in De Veldkei kunnen bewoners met alle soorten vragen rondom zorg en welzijn terecht. Zodra de hulpvraag duidelijk is, maken de vrijwilligers een verbinding tussen vraag en antwoord. Dat kan door informatie of advies te geven. Maar ook door bijvoorbeeld een andere vrijwilliger of organisatie in te schakelen.

Aanleiding om te starten met deze koffie-inloop is dat er door de landelijke ontwikkelingen de afgelopen jaren veel veranderd is op het gebied van zorg en welzijn. Zoals het langer zelfstandig wonen, meer een beroep doen op naastbetrokkenen en een toenemende mate van eenzaamheid. Dat heeft ook gevolgen voor de inwoners van Havelte en omstreken, zeker omdat dit een regio is die sterk vergrijst. De koffie-inloop speelt hierop in door een gezellige ontmoetingsplek te zijn en een plek waar je makkelijk met vragen terecht kunt.

Voor meer informatie: e.boers@welzijnmw.nl (06) 20065395) of h.vd.meer@welzijnmw.nl (06) 30441876.