Vledderboules viert jubileum met ‘fantastisch toernooi’

Vledder - Jeu de boulesvereniging Vledderboules bestaat 25 jaar en dat is zaterdag gevierd met een jubileumtoernooi. ‘Het was een fantastisch toernooi’, zo blikt de vereniging terug.

Het Lesturgeonplein was ondergedompeld in een Franse sfeer, compleet met kunstenaars en prachtige muziek van het Noordwoldiger Accordeon Orkest.

Op deze droge en zelfs zonnige zaterdag verwelkomde voorzitter Hank van Vleeren de leden van Vledderboules rond 9.30 uur bij het Sportcomplex De Lange Wanden. Na het nuttigen van een heerlijke kop koffie of thee, vergezeld van een voor het jubileum toepasselijk gebakje, konden de leden met de trekkertram naar Café Restaurant De Tippe, waar een jeu de boules baan was aangelegd.

Burgemeester Rikus Jager opende het feestelijk jubileumtoernooi van Vledderboules en gooide de eerste boule. Daarna was het de beurt aan de 50 leden, die zich hadden ingeschreven. Er zijn drie partijen gespeeld van 45 minuten. Het toernooi trok ook veel inwoners van Vledder, die kwamen kijken hoe er werd gespeeld, en even een praatje aanknoopten met bekenden. Om 15.00 uur werd de laatste boule gespeeld en daarna waren er feestelijkheden in de kantine en het terras van Vledderboules. Dankzij de voortreffelijke bezetting achter de bar, waardoor de eigen mensen van Vledderboules van de lekkere hapjes en drankjes konden genieten, volgde een uur later de bekendmaking van de prijswinnaars.

Winnaars

De grootste beker ging naar Gerie Zeilstra, de beker voor de tweede prijs naar Jan van der Laan en die voor de derde plaats naar Louwrens Burema; allen hadden drie partijen gewonnen.

Guillaume Spiering van de NJBB kwam de vereniging feliciteren en zette ook oud-secretaris Vrouwkje Kroon extra in het zonnetje door haar te onderscheiden met de bronzen speld van de NJBB voor haar verdiensten voor de club. Daarna was de overhandiging van het cadeau van de leden. Het oudste lid Maarten Dubbelman (91) overhandigde een laptop aan de penningmeester, die vol trots het cadeau liet zien. Ook delegaties van andere verenigingen, buren en sponsoren kwamen Vledderboules met het 25-jarig bestaan feliciteren. Ook zijn jubilarissen Joop en Vrouwkje Kroon en Jan van Nieuwenhoven gehuldigd; zij gingen met een passend cadeau en bloemen naar huis.

Tegen het einde van de middag werd de grill aangestoken en kregen de aanwezigen een heerlijk broodje hamburger. Na een zeer geslaagde dag gingen de leden voldaan naar huis.

De volgende dag stond een rondvaart op het programma. Om 11.00 uur stond een bus klaar en vertrokken 60 leden naar Sneek voor een rondvaart over de Friese meren. Aan boord konden zij genieten van een uitgebreide lunch. Ook was hier aan de muziek gedacht; de leden zongen luid mee op de klanken van een trekzak harmonica. Eenmaal terug in Vledder werd de dag besloten met een diner in restaurant Het Meer. De ‘Dwingelders’ zorgden voor een muzikale omlijsting. Leden en organisatie zijn meer dan tevreden over de viering van het jubileum. ‘Het weekend kon niet beter.’