Dwingeloo maakt zich op voor tweejaarlijks dorpsfeest

Dwingeloo - Het bestuur van Stichting Dorpsactiviteiten Dwingeloo is alweer geruime tijd bezig met de voorbereidingen voor het dorpsfeest Dwingeloo, die dit jaar plaatsvindt op donderdag 13 tot en met zondag 16 juni op het evenemententerrein.

Naast het bestuur zijn ook de inwoners van de oude gemeente Dwingeloo zich langzamerhand aan het voorbereiden op dit tweejaarlijkse feest. Meer en meer vlaggen van de voormalige gemeente Dwingeloo sieren het dorp. Het SDA roept iedereen op om vanaf heden deze mooie vlag weer aan de gevel of in de mast te hangen. Wie nog geen vlag heeft, kan een kopen bij warenhuis Boerhof. De organisatie verwacht dat ook dit jaar meerdere avonden uitverkocht raken, net als tijdens het dorpsfeest in 2017. Het advies luidt dan ook om kaarten (met voordeel) in de voorverkoop aan te schaffen. Op dinsdag 4 en donderdag 6 juni van 19.00 uur tot 21.00 uur vinden de voorverkoopavonden plaats bij Hotel de Drift in Dwingeloo.

Ken Besuijen treedt op

Op donderdag 13 juni gaat het feest van start met de Golden Oldies. Dit duo brengt op een leuke wijze de hits van de jaren twintig tot nu, met gezellige, ontroerende, soms ludieke maar vooral herkenbare songs voor senioren en jongeren ten gehore. Ken Besuijen betreedt ook het podium. Sinds 2010 heeft Ken zijn eigen kleinkunstprogramma met het werk van zijn grote voorbeeld Wim Sonneveld. Daarnaast zingt hij liedjes uit Ja Zuster, Nee Zuster, ’t Schaep met de vijf Pooten en ander kleinkunstrepertoire, van André van Duin tot Rudi Carrell. DJ Bart Kiers sluit het programma van deze avond af.

Op vrijdagavond 14 juni verzorgt Smildeger Roet een optreden. De band speelt alle soorten muziek voor alle leeftijden, zoals goud van oud, Top 40, Nederlandstalige liedjes en Rock & Roll. Het grote repertoire wordt aangepast aan het feest en het publiek.

Pubquiz

Op zaterdagmiddag wordt de pubquiz gespeeld. Teams die hebben meegedaan aan de competitie 2018-2019 spelen deze middag de finale, maar ook nieuwe teams kunnen deel gaan nemen aan deze quiz. Voor meer informatie of om een team in te schrijven surf naar www.sdadwingeloo.nl. Na afloop van de quiz wordt de tent voor korte tijd gesloten om ’s avonds iedereen weer fris en fruitig te ontvangen. Het avondprogramma start met de uitslag van de pubquiz waarna het feest verder gaat onder de muzikale begeleiding van de band Barcode. Een energiek frontduo van een klasse apart. Barcode brengt een zinderende show met de beste hits en de leukste meezingers, gecombineerd met een waanzinnige lichtshow.

Fietsen

Op zondag wordt gefietst. Een leuke route is momenteel al in de maak. Aan het einde van deze middag verzorgt de band Karambam een muzikale act. Dit energieke trio weet van een optreden altijd ene uniek feest te maken.