Lichtjes avond voor overledenen in Havelte

Havelte - In veel plaatsen is de laatste jaren een zogenoemde lichtjes avond op de agenda komen te staan. Hierbij wordt de gelegenheid gegeven om bij het graf van een dierbare een lichtje te plaatsen als vorm van herdenking.

In Havelte hebben de begrafenis vereniging ‘de Laatste Eer’ en de PKN kerk het idee opgevat om samen een dergelijke lichtjes avond te organiseren op 1 november. De mogelijkheid wordt deze avond geboden om een lichtje te plaatsen bij een graf of op een centrale plaats.

Blokfluit ensemble

De start is van 19.00 tot 19.15 uur van onder de toren van de kerk. Met het lichtje wat uitgereikt wordt kan de weg worden overgestoken naar de begraafplaats. De looproute en begraafplaats zullen verlicht worden. Na de rondgang wordt in de kerk een warme drank aangeboden. Medewerking wordt verleend door een blokfluit ensemble en kinderen van de basisschool.

Voor de verlichting van de paden zoekt de organisatie schone jam of conserven potjes (zonder deksel). Deze kunnen ze gebruiken voor verlichting met waxine lichtjes. De potjes kunnen gebracht worden bij: Henny Winters, Fazantweg 15 (krat naast huis) en Marga Stapel, Eursinger Kerkweg 11 (krat achter hek).