Eerste Hoeve aan den Wegloop over vertrouwde parcours

Oude Willem - Sportvereniging Friesland houdt ook dit jaar weer prestatielopen vanaf de camping Hoeve aan den Weg Oude Willem door het Drents Friese Wold.

In verband met de veranderingen in het bos waren er al alternatieve mooie nieuwe routes uitgezet, maar omdat de renovatie werkzaamheden nog niet zijn begonnen op de paden waar de hardlopers gebruik van maken mag men van Staatsbosbeheer op zaterdag 1 juni over de vertrouwde paden lopen.

De route gaat via streng-bosweg-studentenpad-fietspad naar Appelscha door het Prinsenbos en langs de Uilenhorst -bij de stuw Tilgrup - via de streng naar de camping. Een prachtige route over 10.2 kilometer. De kortere afstandslopers gaan via het betonfietspad richting Hoogersmilde en volgen na 4 kilometer ook de route door het Prinsenbos.

Aanmelden

In de eetboerderij De Hoeve van Hoeve aan den Weg kan men zich aanmelden. De 20.6 kilometer en 10.3 kilometer starten om 11.00 uur op De Streng, vanaf 10.30 uur kan men zich aanmelden. Kosten zijn inclusief een consumptie en bijdrage Staatsbosbeheer en kleed/douchegelegenheid op de camping in de twee ruime doucheruimtes

Er is een verzorgingspost onderweg met water en bij de doorkomst voor de 2e ronde ook. Na de finish is er warme bouillon, vruchtendrank, water en fruit. Bij de doorkomst is er ook nog een sponspost. Er wordt gelopen op de fiets/voetpaden in het bos op verharde ondergrond.

Prijzen zijn er niet te winnen, wie een medaille wil kan die na het volbrengen kopen bij het inleveren van het startnummer. Hier worden ook de waardevolle voorwerpen in bewaring genomen.

Sportvereniging Friesland is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Atletiekunie en deze bond heeft een verzekering afgesloten voor wettelijke aansprakelijkheid voor deelnemers en vrijwilligers de St. Sport Promotie Diever werkt nauw samen met de Friese hardloopfamilieclub door met hen de marathons en Brinklopen te organiseren.

De andere Hoeve aan den Weglopen zijn op zaterdag 27 juli en 3-10-17 augustus 2019.