Officiële opening van The Nature Game Drenthe: De Koets van Kibbelhoek

Spier - The Nature Game Drenthe is een unieke samenwerking tussen toeristisch-recreatieve bedrijven uit vier gemeenten in Zuidwest Drenthe: Westerveld, De Wolden, Midden-Drenthe en Hoogeveen. Alle vier ondernemersverenigingen zijn verenigd in de Stichting Toeristische Promotie Zuid West Drenthe (STPZWD).

The Nature Game Drenthe: De Koets van Kibbelhoek, wordt op vrijdagmiddag 24 mei officieel geopend in De Boslounge, Oude Postweg 8 in Spier.

Subsidie

De STPZWD heeft een Europese subsidie aangevraagd om deze game voor Drenthe te ontwikkelen. Het bedrijf Doornroos Imagineers van Marieke van Doorn staat aan de wieg van het spel. Marieke wilde een spel ontwikkelen waarbij kinderen vanaf acht jaar op een leuke en interactieve manier de natuur in gaan. Naast dat de kinderen kennis van die natuur op doen, ervaren ze ook de historie van het landschap en dat alles in een spannende game. Staatsbosbeheer Dwingelderveld wilde gastheer zijn en werkt intensief mee bij de ontwikkeling van de game. Hun Boslounge bij Spier wordt door Van der Valk Hotels geëxploiteerd.

Met Van der Valk Hotels heeft de stichting een goede partner gevonden om de boekingen en uitgifte van de tablets te faciliteren. Uitgiftepunt is van 1 april tot 1 november de Boslounge, daarbuiten of bij incidentele sluiting van de Boslounge, de receptie van Hotel Van der Valk.

Het spel

Om het spel te spelen boek je één of meerdere tablets via www.thenaturegame.nl/drenthe. Met de tablet kun je 360 graden om je heen kijken, dat maakt het lastig om één tablet met meer personen te delen. Op de door jouw gekozen dag en tijd kun je het tablet ophalen bij de Boslounge Spier. Bij het startpunt krijg je op de tablet spelinstructies en jouw route. De algemene stemming van diegenen die het spel in de testfase gespeeld hebben: ‘Het is een leuke, leerzame en spannende manier om het bos te ontdekken!’

Reserveren kan via www.thenaturegame.nl/drenthe.