Wandelvierdaagse in Diever trekt ruim 1350 wandelaars

Diever - Aan de eerste dag bij de wandelvierdaagse in Diever deden ruim 1350 wandelaars meer. De organisatie is evenals voorgaande jaren in handen van de Stichting Sport Promotie Diever. Vijfentwintig jaar geleden deden er 120 wandelaars mee aan de eerste editie van de wandelvierdaagse in Diever, sindsdien is er nog steeds een stijgende lijn in het aantal deelnemers te zien.

Onder prachtige weersomstandigheden vertrokken woensdagmorgen 22 mei om 19.00 uur de eerste wandelaars voor de 40 kilometer vanuit Groepsaccommodatie ‘Het Kasteel’. In totaal hadden zich 163 wandelaars voor de 40 kilometer; 380 voor de 30 kilometer; 650 voor de 20 kilometer en 161 voor de 10 kilometer aangemeld. Dit aantal is iets hoger dan vorig jaar.

De eerste wandeldag ging richting Dwingeloo. Zondag gaat de laatste dag gaat richting Vledder. Het is 25 jaar geleden een goed idee geweest, dat de voormalige gemeente Diever met deze vierdaagse het verblijf heeft uitgebreid. Dit jaar is het feest in Diever, want alle vier dagen worden de wandelaars bij de finish ontvangen met livemuziek. De deelnemers kregen bij de start allemaal een presentje en zondagmiddag ontvangt iedere wandelaar een roos als aandenken.