AED geplaatst bij Univé Samen in Dwingeloo

Dwingeloo - Bij Univé Samen aan de Entingheweg in Dwingeloo hangt sinds kort een 24 uur per dag bereikbare AED. In samenwerking met de lokale EHBO vereniging heeft Univé dit tot stand gebracht.

De AED is aangemeld bij het Hartslag.Nu netwerk. Daardoor krijgen AED-gecertificeerde personen en EHBO’ers in een straal van 1 kilometer rond de AED bij een reanimatieverzoek een oproep met daarin de locatie en toegangscode van de AED en de locatie van het slachtoffer. Met een AED in de buurt wordt de hartveiligheid in de omgeving aanzienlijk vergroot.

Overlevingskans

Indien iemand door een hartstilstand wordt getroffen, dient de AED binnen 6 minuten bij het slachtoffer aanwezig te zijn voor de optimale overlevingskansen. Iedere minuut dat de AED later bij het slachtoffer aanwezig is, verkleint de overlevingskans met 10%. Een AED geeft iemand met een hartstilstand een elektrische schok die ervoor kan zorgen dat het hart weer normaal gaat kloppen. Zo kan een AED iemands leven redden.

Er is echter nog steeds vraag naar mensen met een AED-certificaat. Wie deze opleiding wil volgen of hier meer informatie over wil hebben kan mailen naar ehbodiever.secretariaat@gmail.com.