Wethouder ontvangt prinses in Dwingeloo

Dwingeloo - Prinses Sprakeloos arriveert op Eerste Pinksterdag, zondag 9 juni, rond 11.30 uur uit Letterland in haar koets in Dwingeloo voor het kindertheaterfestival De Sprookjestuinen van Drenthe. Wethouder De Jong van Westerveld zal haar officieel welkom heten in zijn gemeente.

Met de komst van de sprookjesprinses, haar lakeien en de Letterlutjes komt dit Pinksterweekend een sprookjeswereld tot leven. In de tuin van de Oude Pastorie tegenover de Siepelkerk in Dwingeloo opent prinses Sprakeloos de eerste editie van dit festival, waarna ze alle kinderen en hun ouders/verzorgers op pad stuurt met een belangrijke opdracht: het zoeken van het verdwenen Drentse woord.

Verdwenen woord

Zowel 9 als 10 juni zijn om 13.00 uur, 14.30 en 16.00 uur in verschillende tuinen in Dwingeloo, Lhee, Eemster, Geeuwenbrug en Diever sprookjesvoorstellingen te bekijken. Ook is in iedere tuin een letter van het verdwenen woord te vinden. Na het slotfeest op maandag 10 juni van 17.00 tot 18.00 uur kunnen de kinderen de prinses mét het nieuwe woord weer uitzwaaien.

Zingende Zeemeerminnen

Tijdens het sprookjestuinenfestival komen in verschillende tuinen sprookjes tot leven. Zingende Zeemeerminnen vertellen het sprookje van de Gouden Bal, Theater Pannenkoek gaat een draak zoeken en superheld SquaksieSquotie zit op een verlaten planeet. Ook kun je met de Droomtrein naar Dromenland of vrienden worden met de (boos)aardige Heks. Voldoende materiaal om je helemaal te laten betoveren!

De voorstellingen vinden plaats in de theetuin van Kleur je Hart in Geeuwenbrug, de binnentuin van het Landhotel in Diever (met leuk kabouterdorpje), het openluchttheater van RCN De Noordster in Dwingeloo, het amfitheater van De Bospub in Lhee, de boerentuin van Jan en Ali Zoer in Eemster en de ecologische tuin van het Dwingelderheem in Eemster.

De openingsvoorstelling in Dwingeloo, het kabouterdorpje in Diever en het slotfeest in Dwingeloo zijn gratis te bezoeken. Kaartjes voor de voorstellingen in de Sprookjestuinen zijn tijdens het festival te verkrijgen in de Sprookjestuinen.

Meer informatie over het festival is te vinden op www.sprookjestuinen.nl en of Facebook en Instagram.