Presentatie bundel ‘Natuur in Westerveld’ tijdens Zomerzinnen

Dwingeloo - Tijdens de opening van het literatuur- en muziekfestival Zomerzinnen op zaterdag 22 juni om 15 uur in Dwingeloo wordt de poëzie- en prozabundel Natuur in Westerveld overhandigd aan de Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma.

In de bundel zijn zeventig gedichten en verhalen opgenomen van mensen, die affiniteit hebben met de natuur in de gemeente Westerveld. Een ieder die de natuur in en rond de gemeente Westerveld een warm hart toedraagt, werd in januari van harte uitgenodigd om mee te schrijven aan het Poëzie- en Proza Project ‘Natuur in Westerveld’. Zowel inwoners als mensen van buiten de gemeente mochten een of meerdere gedichten of verhalen inzenden, met de kans op publicatie in een bundel.

Jong en oud

Dit project was een initiatief van Stichting Cultuurfonds Westerveld in samenwerking met de Bibliotheek. Het doel was jong en oud te stimuleren om in poëzie of proza te verwoorden wat de natuur in Westerveld voor hen betekent.

De projectgroep, bestaande uit inwoners van Westerveld die affiniteit met poëzie en proza hebben, was blij verrast met de animo en de kwaliteit van de inzendingen. De bundel telt 98 pagina’s en is voorzien van een aantal illustraties van kunstenaar Arne Brink uit Dwingeloo. Ook de illustratie op de cover is door hem gemaakt. De bundel zal tijdens Zomerzinnen te koop zijn. Naderhand kan de bundel bij Bibliotheek Diever en bij de TIP kantoren in Diever, Dwingeloo, Havelte en Vledder worden aangeschaft.