Dans en Energie zorg voor sprankelende dansvoorstelling

Dieverbrug - De jaarlijkse dansvoorstelling van Dans en Energie uit Dwingeloo/Uffelte afgelopen vrijdag 7 juni was wederom een succes.

Oprichter en dansdocente Paula Wind kijkt tevreden en trots terug op de voorstelling waarin dansers van verschillende leeftijden de dansen van het afgelopen seizoen lieten zien (en waarbij zij zelf ook een mooie show neerzet) in samenwerking met de techniek en prachtige lichtshows van Muziekcentrum Westerveld.

Wat uniek is bij Dans en Energie is dat er tijdens de voorstelling volop meegedanst mag worden vanuit de zaal, daarvoor is een aparte plek ingericht voor wie dat wil. Dit geeft de avond een spontaan en soms ook ontroerend tintje. Er heerst een gezellige sfeer. Het gaat bij Dans en Energie niet om de perfecte techniek maar om het uitvoeren van veel verschillende leuke choreografieën op popmuziek, Fitnessdance in de style van Zumba met een vleugje jazzballet. Uptempo nummers en prachtige ballads. Desondanks is het zeker niet heel makkelijk. Regelmatig oefenen is nodig om de dansen goed te kunnen beheersen.

Dansen op inschrijving

Nieuw dit jaar waren de dansen op inschrijving aan het eind van de avond. Dansen met moeilijkere pasjes waar allen de durfallen aan meededen die zich er zeker genoeg over voelden. Nieuw dit jaar is ook de groep voor middelbaar scholieren.

Zo groeit Dans en Energie verder en verovert daarmee steeds meer een plek binnen de gemeente Westerveld.

‘Dankzij fijne samenwerkingsverbanden met mensen om me heen lukt het ook om dit zo neer te kunnen zetten’, Geeft Paula aan.

De avond werd afgesloten met een slotdans met een Afrikaans tintje, uitgevoerd door alle dansers vanuit de verschillende groepen samen, daarna ging iedereen bruisend van energie naar huis.

Zaterdagavond 22 juni is Dans en Energie ook aanwezig bij de Nacht van de Beleving in Diever.

www.dansenenergie.nl