Kunstwandeling door Diever is geslaagd

Diever - Voor de vierde keer openden kunstenaars uit Diever afgelopen weekend gezamenlijk hun deuren voor publiek. Ook kunstenaars uit omliggende dorpen binnen de gemeente Westerveld deden mee aan het evenement van Stichting Talentvol Diever.

Op 17 locaties was het werk van in totaal 35 kunstenaars te zien: van schilderkunst, fotografie, keramiek, beelden, boekbinden, glaskunst en patchwork tot creaties van onder andere wol en leer. Ook waren er mini-concerten te beluisteren van pianospel en zang en werden elders de betoverende Keltische klanken van harp en fluit ten gehore gebracht.

De Kunstwandeling door Diever biedt een ‘podium’ voor de kunstzinnige uitingen van de deelnemers en geeft bovendien verbinding. Ook dit jaar sloten zich weer nieuwe kunstenaars bij het evenement aan. Vooral op Pinksterzondag werden de locaties door honderden mensen bezocht. Sommige bezoekers kwamen van ver en een aantal van hen had speciaal voor de Kunstwandeling een weekendje Diever geboekt. Ook inwoners en nieuwkomers in de regio bezochten het evenement.

De Kunstwandeling door Diever was ook dit jaar weer een geslaagd evenement.