Jonge muzikanten sluiten cursus af met spetterend eindconcert

Regio - In het gehele werkgebied van Scala Centrum voor de Kunsten sluiten de leerlingen van de cursus Algemene Muzikale Vorming (AMV) hun lessen af met prachtige concerten in de regio.

De AMV-cursus is geknipt voor kinderen die nog geen muziekinstrument hebben gekozen, maar wel graag muziek willen maken. In de lessen werken ze spelenderwijs aan ritme, melodie, noten leren, zingen, luisteren en bewegen. Door de cursus in talloze dorpskernen aan te bieden brengt Scala muziekeducatie voor een ieder dichtbij.

Concerten

Op 3 juni lieten leerlingen van de Bosrank en de Oosterveldschool van zich horen in De Veldkei in Havelte. Op 11 juni volgden de leerlingen van de Hoekstee, De Veldwikke en de ten Darperschoele in het Dorpshuis te Wapse. Op 18 juni sluiten de Fontein en de Storkschool de rij met hun concert in de Nicolaaskerk in Dwingeloo. De avond begint om 19.00 uur en is gratis toegankelijk.

In het nieuwe seizoen gaan in Scala’s gehele werkgebied nieuwe cursussen AMV van start. Voor meer informatie, kijk op www.ontdekscala.nl.