Vakantielezen in Drentse bibliotheken van start

Regio - In verschillende Drentse bibliotheken start op 15 juli het project ‘Vakantielezen in de bibliotheek’. Tot 25 augustus kunnen kinderen van 4 tot 12 jaar elke week op reis gaan naar een nieuwe bestemming.

Kinderen ontvangen bij het inschrijven een eigen paspoort. Hiermee kunnen zij naast het lezen van themaboeken ook deelnemen aan verschillende activiteiten. Deelname aan deze activiteiten is gratis

Paspoort

Elk kind ontvangt bij het inschrijven een eigen paspoort. In dit paspoort staan opdrachten die je in de bibliotheek kunt uitvoeren. Voor elke goed uitgevoerde opdracht ontvang je een stempel. Voor het verzamelen van alle stempels van de week is een beloning.

Kijk op www.bibliothekendrenthe.nl/vakantielezen om te zien welke vestigingen deelnemen. In deze vestigingen kun je je bij de balie inschrijven. In Westerveld worden in de bibliotheken Havelte en Diever de activiteiten georganiseerd. Kinderen kunnen zich aanmelden in de bibliotheek.

Vakantielezen

Het doel van ‘Vakantielezen in de bibliotheek’ is om kinderen door middel van thematische activiteiten naar de bibliotheek te krijgen. Door de collectie aan te sluiten op de thematische activiteiten, en deze ook in de activiteiten te verwerken beoogt dit project de leesvaardigheid van kinderen op een speelse en leuke manier te onderhouden.