Han van Geenhuizen signeert zijn thriller bij AH-Dwingeloo

Dwingeloo - Voor liefhebbers van spannende boeken signeert journalist-schrijver Han van Geenhuizen zijn roman-thriller debuut ‘De Bende van Vlaanderen’ bij Albert Heijn in Dwingeloo op zaterdag 13 juli van 10.00 tot 16.00 uur.

Het idee om een thriller te schrijven ontstond na zijn reis door de Westhoek in West-Vlaanderen waar in de Eerste Wereldoorlog, honderd jaar geleden, op de slagvelden bij Ieper en Passendale zich gruwelijke man-tot-man gevechten afspeelden met honderdduizenden doden als gevolg. In het bijzonder raakte Van Geenhuizen getroffen door de invloed van de ‘Groote Oorlog’ op het dagelijks leven in de Vlaamse regio, zoveel jaar na dato. Nog steeds komt er bij het ploegen gebeente en verroest oorlogstuig uit de kleiakkers tevoorschijn. En brengt de Belgische Ontmijningsdienst gevonden intacte munitie gecontroleerd tot ontploffing.

Bende van Vlaanderen

In het boek De Bende van Vlaanderen wordt de Amsterdamse onderzoeksjournalist Marco ter Heijde gealarmeerd door onthutsende beelden die hij op zijn laptop ziet. Een groep in camouflagepakken gestoken mannen traint met opgeknapte wapens uit de Eerste Wereldoorlog ergens in de bossen van de Vlaamse Westhoek. Het lijkt dat ze iets gruwelijks voorbereiden. Marco reist naar de Westhoek af om uit te zoeken wie er achter deze sinistere, militante groep zit.

Als iemand hem besluipt bij het imposante ringmonument van Albert I aan de monding van de rivier de IJzer bij Nieuwpoort, vreest hij voor zijn leven. Iemand in een WO-I uniform molesteert hem en raakt erdoor bewusteloos. Vanaf dat moment begint een ijzingwekkend avontuur. Van de snel overgekomen Sander van der Hoge krijgt hij ondersteuning in dit risicovolle onderzoek.

Journalist Han van Geenhuizen woont in Amsterdam maar verblijft geregeld in Dwingeloo. Het boek is uitgegeven door New Brave Books van Singel Uitgeverijen en telt 305 pagina’s. Op de signeerdag bij AH in Dwingeloo wordt een kleine korting op het boek gegeven.