Kleuterjuf Willie Reinke krijgt eigen plein

Diever Een gedenkwaardige dag vandaag voor Willie Reinke. Na ruim 40 jaar als juf voor kleuterklassen te hebben gestaan, is donderdag dan echt de laatste werkdag. Obs de Singelier in Diever zwaait haar uit.

Na ruim 40 jaar als kleuterjuf gewerkt te hebben in het basisonderwijs stopt juf Willie Reinke er donderdag 11 juli mee. Heel veel kinderen in Diever en omgeving hebben bij haar in de klas gezeten gedurende de kleuterperiode. Juf Wille gaat met pensioen en van haar welverdiende rust genieten. Kinderen en collega’s van de Singelier hadden een speciaal programma voorbereid om haar flink in het zonnetje te zetten.

Behalve een uitgebreid afscheid op donderdag blijft er ook een blijvende herinnering aan Willie te zien. Het schoolplein van de Singelier is namelijk omgedoopt tot het Willie Reinke schoolplein. Twee speciale naamborden zijn onthuld.

Willie werd ’s ochtends op feestelijke wijze van huis opgehaald. Hierna hadden de kinderen een speciaal feestelijk programma voor haar voorbereid. In de loop van de ochtend zijn de naamborden onthuld. Van 15.30 tot 17.30 uur is er een receptie voor genodigden. Haar collega’s nemen donderdagavond afscheid van Willie met een speciale wijnproeverij.