Eenmalige expositie van beelden en glasobjecten in tuin

Dwingeloo - Claudia Pijl houdt in het weekend van 13 en 14 juli in haar boerderijtuin een eenmalige expositie van beelden uit Zimbabwe en glasobjecten van Cees van Olst.

De tuin is vrij toegankelijk en onder een genot van een kop koffie kunnen de bezoekers de beelden en glasobjecten bekijken en eventueel kopen. De boederij tuin is te vinden tegenover camping De Meisterhof, op Lheebroek 17 in Dwingeloo. Geïnteresseerden zijn zaterdag en zondag welkom tussen 11.00 en 18.00 uur. 
 

Glaskunstenaar Cees van Olst was  jarenlang eigenaar was van het glasmuseum in het oude karmelietenklooster in Hoogeveen. De glaskunstenaar was van jongs af aan al gefascineerd door glas. Hij begon ruim vijftig jaar geleden bij TNO Delft als glasblazer van wetenschappelijke instrumenten. In 1979 startte hij een glasblazerij in Diever. Later verhuisde hij naar Hoogeveen, waar hij aan de Brinkstraat een glasmuseum opende. Van Olst keerde na een mislukt project in Schiedam terug naar Drenthe, naar Veenhuizen. Hij overleed in 2014.