Taribush Kuna is er bijna klaar voor

Lheebroek Taribush Kuna staat op het punt van beginnen. De voorbereidingen zijn in volle gang en donderdagmiddag gaan de poorten van het kunst- en cultuurfestival open.

Taribush Kuna is zeker de moeite waard voor muziekliefhebbers. Er zijn verschillende podia waar bands en singer-songwriters optreden. Zo trapt Balkanova Orchestra het festival af op podium Supernova, staat CYNN donderdag te spelen op podium De Buffel, kan je met een biertje in de hand neerstrijken in café Guanaco om Evelien Storm te horen en zal De Baron op zondag los gaan op het hoofdpodium. Tijd genoeg dus om weg te dromen bij gevoelige liedjes, spannende nieuwe muziek te ontdekken of los te gaan op de dansvloer.

Maar Taribush Kuna is meer dan muziek. Er is theater, met een divers programma. Denk aan cabaret en kleinkunst, improvisatietheater, kindervoorstellingen en uitvoeringen voor volwassenen. Naast het Bostheater, loopt een flink aantal straatartiesten rond die je graag op onverwachte momenten trakteren op een show.

Kunst mag niet ontbreken. Zo exposeren diverse kunstenaars hun werk. Nieuw dit jaar is een heuse Kunstexpeditie binnen het thema ‘Kado voor de Natuur’. Veel werken zijn geïnspireerd op de natuur, wat altijd een bijzonder samenspel met de omgeving oplevert. Kado voor de Natuur is een kunstexpeditie in de natuur van Nationaal Park Dwingelderveld. De kunstroute is twee kilometer lang en bestaat uit tien kunstwerken. De expeditie start vanaf Taribush Kamp de Marke en is voor publiek toegankelijk van 24 juli tot en met 7 september. Verder is er de Bedrijvigheid: de plek waar je creatieve workshops kunt volgen. De meeste daarvan zijn zeer geschikt voor (jonge) kinderen. De Stille Weide is de plek waar je even helemaal tot rust kunt komen. Bijvoorbeeld met een workshop yoga, of trakteer jezelf op een van de massages die daar aangeboden worden. Het terras op het Eetplein is tot slot een prima plek om onder het genot van een hapje en een drankje je volgende activiteit te plannen.

www.taribushkuna.nl