Auteur Han van Geenhuizen signeert roman-thriller op RCN de Noordster

Dwingeloo - Schrijver Han van Geenhuizen signeert op dinsdag 20 augustus zijn actuele thriller ‘De Bende van Vlaanderen’ op Vakantiepark RCN de Noordster in Dwingeloo. De signeersessie is van 10.00 tot 14.00 uur.

‘Voor mij een uitgelezen kans om mijn boek tussen vakantievierders te promoten op een camping- en bungalowpark waar ik als vaste gast een groot deel van het verhaal heb geschreven,’ zegt Han van Geenhuizen, die kort geleden nog zijn roman-thriller onder belangstelling mocht signeren bij Albert Heijn in Dwingeloo.

Lezen op de camping

‘Als ik over de Noordster loop dan zie ik heel wat gasten voor hun tent, caravan, camper of bungalow een boek lezen. Dat is toch een fijne ontspanning op een locatie in de bossen van het Nationaal Park Dwingelderveld? Ja, de natuur daar heeft me zeker geïnspireerd tot het schrijven van een spannend verhaal waarin gewiekste personages voorkomen. Het moest kloppen, en in elkaar grijpen,’ zegt hij.

De Bende van Vlaanderen

Twee Amsterdamse journalisten komen in de Vlaamse Westhoek een sinistere groep op het spoor. Ze worden achtervolgd, gedwarsboomd en belaagd als ze op zoek gaan naar de leider. Een dreigbrief maant ze de missie af te breken. Maar beiden besluiten door te gaan, ondanks gevaar voor eigen leven. Ze ontdekken een trainingskamp op een oud militair terrein in afgelegen bossen, waar opgeknapte wapens uit de Eerste Wereldoorlog worden gebruikt. Lijnen lopen in het verhaal naar de wapenlobby in Luik, en naar een nazaat van een wapenhandelaar in Belgrado. Wat Vlaanderen voor gruwelijks te wachten staat, en wereldwijd tot commotie kan leiden, willen de journalisten zien te voorkomen. De schrijver maakt in zijn thriller duidelijk dat een greep naar de macht in een open maatschappij zomaar kan gebeuren. Er wordt op de sessie een kleine korting op het boek gegeven.