Bijen- en vlinderplantenweekend bij kwekerij Arborealis

Wilhelminaoord - Bij kwekerij Arborealis wordt in het weekend van zaterdag 17 augustus en zondag 18 augustus een bijen- en vlinderplantenweekend gehouden.

Bijen en vlinders, ze zijn prachtig en tegelijkertijd onmisbaar voor de bestuiving van planten, waaronder veel fruitsoorten en groenten. Tegenwoordig vinden bijen en vlinders de meeste nectar in onze tuinen; een goede reden om je tuin op een bloemrijke manier nog aantrekkelijker te maken voor dit kleine volkje. Hoe meer bijenplanten, hoe beter, en hoe mooier. Op de kwekerij wordt er dit weekend extra aandacht aan nectarplanten besteed.

Volop keuze

Sietske Metz van kwekerij Arborealis: ‘Als kwekerij besteden we al jaren aandacht aan planten, struiken en bomen die aantrekkelijk zijn voor insecten, en dan met name bijen en vlinders. We zetten onze zelfgekweekte planten op deze dag eens extra in het zonnetje. Ons aanbod aan planten is momenteel op zijn grootst, er is volop keuze!’

Dit weekend is ook collega Arjan Schepers (www.arjanschepers.nl) van kwekerij Arjan Schepers uit Mariënheem aanwezig. Arjan is naast vaste plantenkweker enthousiast imker en neemt zijn mooiste collectie bijen- en vlinderplanten mee als aanvulling op ons eigen assortiment. Arjan zal op zaterdag ook kraampraatjes geven over bijenplanten om 11.00 en 14.30 uur.

Op zaterdag is Buro Ecolan aanwezig; zij organiseren imker cursussen in Frederiksoord, vanuit het voormalig kolonie museum. Zij informeren je graag.

Openingstijden

Het bijen- en vlinderplantenweekend is op zaterdag 17 augustus te bezoeken van van 9.00 tot 16.30 uur, en op zondag 18 augustus van 10.00 tot 16.00 uur. De kwekerij is gevestigd aan het Dirk De Ruiterpad 2 in Wilhelminaoord.

Meer informatie via www.arborealis.nl, kwekerij@arborealis.nl of (0521) 383696.