Oogstdag trok veel bezoekers

Lhee - Er kan niet anders worden geconstateerd, dan dat de 39e Oogstdag Dwingeloo weer een groot succes was. Ruim 8000 bezoekers genoten afgelopen zaterdag van ‘een dagje boerenleven anno 1900’. Er was dan ook van alles te doen, te zien en te kopen voor jong en oud.

Bij de diverse eetgelegenheden, zoals bij het vers gebakken brood en de palingrokerij, waren zitjes geplaatst, zodat daar rustig geproefd of gerelaxt kon worden. Het was een bijzonder mooi gezicht dat ook veel bezoekers in oud-Drentse kleding aanwezig waren.

Alle activiteiten, waaronder de dorskampioenschappen, demonstraties van oude ambachten en de boeldag, werden door heel veel belangstellenden gevolgd. Ook de veekeuring waar de mooiste koeien van Noord-Nederland werden gepresenteerd bleek een enorm succes te zijn. ‘We moeten nog evalueren natuurlijk, maar in principe komt de veekeuring ook op het programma van de volgende Oogstdag’, vertelt Jantiene Huizinga, voorzitter van de Stichting Oogstdag.

Het feest na afloop van de Oogstdag in de tent, evenals de Drentstalige kerkdienst op zondagochtend blijven wegens de enorm grote belangstelling onderdeel van de Oogstdag Dwingeloo op de tweede zaterdag in augustus.

De uitslag van de dorskampioenschappen:

Heren: Eemster heren I ( Jan Klaassen, Albert Jan van Triest, Pieter van Noord).

Dames : Eemster dames (Fennie Klaassen, Harmien Mulder, Hilde van Veen).