Archeologische fietstocht rond Lhee

Lhee - Het OERmuseum houdt zaterdag een archeologische fietstocht rond Lhee. De start is om 10.30 uur bij de Bospub, Bosrand 18 in Dwingeloo. De fietstocht duurt ongeveer twee uur en eindigt weer bij de Bospub.

Lhee is een oud dorp. Duizenden jaren geleden woonde men hier al. Naast een bijzonder grafmonument zijn er prehistorische boerderijen, grafheuvels, urnen en oude akkers gevonden. In het landschap zijn nog sporen te zien van de ijstijden. Tijdens de fietstocht valt er dan ook veel te vertellen.

Interessante plekken

De tocht start in Dwingeloo en gaat via Lhee naar het Dwingelderveld en weer terug langs interessante plekken. De deelnemers worden begeleid door een enthousiaste vrijwilliger van het OERmuseum. De tocht is zo'n 12 kilometer lang. De kosten zijn 5 euro per persoon, voor kinderen kost deelname 4 euro, ter plekke bij voorkeur gepast tew voldoen aan de gids. De groepsgrootte is maximaal 15 personen.

Meer data zijn te vinden op www.oermuseum.nl. Op verzoek zijn ook fietstochten voor groepen mogelijk op andere data via fietstochten@oermuseum.nl