Ringsteken Diever staat weer op de kaart

Diever - Na een afwezigheid van een jaar keerde zaterdag het ringsteken terug in Diever. Toeschouwers zagen aanspanningen voorbij komen, maar ook ruiters en amazones.

Vijf ruiters en amazones gingen te paard de strijd aan. Saskia Hakse wist met haar fjord Ojan de meeste ringen te steken. Bij de aanspanningen werd er het beste gestoken door Wilco Zijlstra, samen met zijn vrouw Hillie. Ook was er een prijs voor het schoonste geheel. Lisanne Blauw met haar dressuurpaard Joy wist hierbij de jury het meest te bekoren.

Bij de aanspanningen had de jury meer moeite om de winnaar aan te wijzen. Na veel wikken en wegen werd er besloten om niet 1, maar 2 winnaars uit te roepen. Dit waren Jark Otten uit Diever met zijn Friese paard, en Wilco Zijlstra met zijn friese hengst Meino.

Drents Friese Wold Competitie

De wedstrijd in Diever was tevens de laatste wedstrijd in de Drents Friese Wold Competitie. Na Appelscha en Zorgvlied kon zaterdag in Diever de stand worden opgemaakt. Onder het zadel kwam Saskia Hakse uit Appelscha met haar flord Ojan als beste uit de bus. Bij de aanspanningen werd de prijs gewonnen door Oebele Tiekstra uit Drachten, met zijn Friese merrie Stijntje. Samen met zijn steekster Willy Douma misten ze over alle drie wedstrijden niet 1 ring.

De prijs, een prachtig decoratief houten wandbord met inscriptie , viel erg in de smaak bij de winnaars. De competitie is een idee van de drie dorpen die samenwerken en mag nu al een groot succes worden genoemd. Het initiatief krijgt volgend jaar zeker een vervolg.