Kuj ’t even wachten? Doe dan een cursus bij het Huus van de Taol

Beilen - Het Huus van de Taol organiseert al jaren cursussen: de zogenoemde Drenthecursus is het populairst, maar ook de korte broescursus, de spellingcursus en de Dieper-deur-Drenthe-cursus worden regelmatig gegeven.

De Drenthecursus is heel gevarieerd: natuurlijk komt de Drentse taal in al haar facetten aan de orde, hoewel het geen taalcursus is om Drents te leren spreken. Er wordt aandacht besteed aan de Drentse literatuur, cultuur en muziek. Verder worden de verschillende dorpstypes en het landschap in onze provincie nader bekeken. Het mooie cursusboek, dat actuele Drentse liedjes en literatuur bevat, is uitgangspunt. De docenten van het Huus van de Taol zijn daarnaast bereid om in samenspraak met de cursisten eigen onderwerpen te behandelen: een cursus op maat. De Drenthecursus wordt gegeven in de Drentse streektaalvariant van de cursusplaats.

Alle cursussen zijn interessant voor zowel geboren Drenten als voor nieuwkomers in de provincie. Juist de mengeling van nieuwkomers en ‘echte’ Drenten maakt een cursus interessant. Per cursus kunnen tussen de 10 en 16 mensen meedoen.

De cursussen van het Huus van de Taol worden op locatie gegeven door een gediplomeerde docent. De prijs wordt zo laag mogelijk gehouden. De Drenthecursus van acht avonden bijvoorbeeld kost slechts € 55,-- per deelnemer, waarbij het mogelijk is dat er nog een klein bedrag voor zaalhuur en/of consumpties bij komt.

Wie belangstelling heeft om een gevarieerde en interessante cursus over de Drentse taal en cultuur te volgen, kan contact opnemen met het Huus van de Taol via (0593) 371010 of info@huusvandetaol.nl.

Het Huus van de Taol kan ook op verzoek in dorpen of wijken een Drenthecursus houden. (Bestuurs)leden van historische verenigingen, culturele clubs, buurtverenigingen of wat voor organisatie worden van harte uitgenodigd om contact op te nemen met het Huus van de Taol als er belangstelling is voor een Drenthecursus bij de eigen vereniging.