Stichting Naobuur maakt kans op bijdrage voor Shuttlebus

Vledder - Het project Shuttlebus van stichting Naobuur in Vledder maakt kans op een bijdrage uit het ANWB Fonds ‘Samen in Actie’. Naobuur wil graag een busje aanschaffen om inwoners van Vledder en omgeving ‘mobiel’ te maken.

Het ANWB Fonds ‘Samen in Actie’ helpt initiatieven een start te maken op het gebied van (duurzame) mobiliteit, verkeersveiligheid en ‘iedereen eropuit’. Uit alle inzendingen is dus ook het project Shuttlebus van de Stichting Naobuur voor zorg en welzijn uit Vledder genomineerd.

Naobuur wil een busje aanschaffen waarmee drie passagiers en één rolstoelpassagier vervoerd kunnen worden die zelf niet over een vervoermiddel beschikken of door lichamelijke beperking hier geen gebruik van kunnen maken. Bovendien is voor deze groep mensen het openbaar vervoer en taxi voor deze kleine ritten te kostbaar. Het gaat om een groot gebed en vraagt veel extra tijd.

Flexibel vervoer

‘In navolging van soortgelijke initiatieven in het land, is ook bij ons het idee ontstaan om de inwoners van de omgeving Vledder (Nijensleek, Wilhelminaoord, Doldersum, Wapse, Frederiksoord, Wateren, Zorgvlied, Boschoord, Vledderveen) een dergelijk flexibel vervoer aan te bieden’, zo zegt Henk Idserda van Naobuur. ‘Met de shuttlebus kunnen deze inwoners vervoerd worden naar bijvoorbeeld de kapper, supermarkt, bibliotheek, koffieochtend van Naobuur, arts, vriend of vriendin en zo mogelijk naar een ziekenhuis in de buurt.’

Dagelijks rijden

De bus van Naobuur moet in de toekomst dagelijks gereden worden door vrijwillige chauffeurs, die het leuk vinden om er juist voor deze doelgroep te zijn. Ook speelt natuurlijk het vergroten van de zelfredzaamheid en het sociale aspect een belangrijke rol. ‘We willen natuurlijk allemaal zo lang en plezierig mogelijk thuis blijven wonen, ook als we in minder drukbevolkte gebieden wonen.’

Voor het busje zamelt Naobuur geld in en onderneemt verschillende acties. Eén daarvan is de succesvolle aanmelding bij het ANWB fonds ‘Samen in Actie’. Per provincie steunt de ANWB één project met een financiële bijdrage van € 10.000,-. Naobuur roept iedereen die zich betrokken voelt bij de stichting op om te stemmen op ‘Shuttledienst Vledder e.o.’. Stemmen kan tot en met 30 september via ANWB.nl/stem.