Kwekerij toont bijzondere eetbare planten op Voedselbosdag

Wilhelminaoord - Kwekerij Arborealis in Wilhelminaoord houdt zaterdag 14 september tussen 9.00 en 17.00 uur, een Voedselbosdag. Oogsten uit eigen tuin wordt steeds populairder.

Kwekerij Arborealis staat al jaren bekend om haar zelfgekweekte assortiment bijzondere eetbare planten, bomen en struiken. Ooit gehoord van zoutstruikje, ananas guave, framberry of udo bijvoorbeeld?

Steeds meer mensen lijken het eten, snoepen uit eigen tuin ontdekt te hebben. Of het nu gaat om een klein eetbaar tuintje of een voedselbos. Naast het bekende assortiment fruit- en bessoorten bestaat er echter een nog veel ruimer, en sterk assortiment aan eetbare bomen, struiken en planten die het prima doen in onze moes- of siertuin. Zelfs in potten en bakken kun je prima eetbare planten opkweken.

Sietske Metz van kwekerij Arborealis: ‘Rond september is onze voorraad aan zelf opgekweekte nieuwe planten en soorten het grootst: na een hele zomer groeien, zijn ze nu eindelijk klaar om in de tuin uitgeplant te worden. Op onze kwekerij zal op deze dag dan ook onder de noemer ‘nieuwe oogst’ een ruim aanbod aan voedselbosplanten te vinden zijn.’ Interessant weetje: de planten worden zonder bestrijdingsmiddelen opgekweekt.

Deze dag worden ook lezingen en een rondleiding gehouden. Max de Corte van De Moestuinman uit Rotterdam geeft een lezing over de achtergronden van een voedselbos. Tijdens deze lezing worden belangrijke vragen beantwoord, zoals: Wat is een voedselbos? Hoe werkt een voedselbos? En wat is het verschil met een eetbare siertuin of eetbare bosrandtuin?

Wildpluk wandeling

Leah Groeneweg van In het Wilde Weg leidt een wildplukwandeling. Ontdek samen met Leah de wondere wereld van de eetbare wilde planten. Brandnetel, paardenbloem en zevenblad zijn bij de meesten van ons bekend, maar wist je dat er nog veel meer wilde eetbare planten zijn?

Rondleiding

Sietske Metz geeft deze dag een rondleiding en vertelt over het reilen en zeilen op de kwekerij. En natuurlijk is er ook volop de mogelijkheid is om plantenvragen te stellen. Ook is er jamverkoop van Betty, met vruchten van eigen kwekerij. Informatie: www.arborealis.