Stichting Dwingelermarkt laat Dwingeloo bruisen

Dwingeloo - Het gaat bruisen in Dwingeloo in de maand oktober. Stichting Dwingelermarkt heeft diverse grote activiteiten op de agenda gezet.

Op de zaterdag 5 oktober staat als eerste het SiepelBlues & Bockfestival op het programma. Het is de organisatie gelukt om in zes locaties verschillende muzikale topbands te contracteren: het Kaiser Swing Quartet, Gumbo & The Monk, Blues Avenue, Rott’n Cott’n, Oxbrook Axes en natuurlijk de Blues Factory. De Avereest Brouwerij uit Dedemsvaart van de Dwingeler Hans Noorman zorgt voor het heerlijke bockbier. Het feest begint om 14.00 uur en duurt tot 01.00 uur.

Het Oktoberfest wordt gehouden op zondag 13 oktober in de vernieuwde zaal met een geweldige akoestiek van Hotel de Brink. ‘Deze editie is verrassend anders dan andere jaren. De Tiroler Party band komt in ieder geval en zorgt voor een perfect stukje muziek’, verzekert de organisatie. Het fest wordt mede georganiseerd door de dames can Rugbyclug Dwingeloo.’ Iedereen dient in lederhosen of dirndl kleding te komen; wie in een spijkerbroek komt is niet welkom. Ook wordt streng toegezien op de leeftijd van 18 jaar of ouder.’ Het feest begint om 17.00 uur en duurt tot 17.00 uur.

Kaartverkoop

De kaartverkoop start op 14 september online op oktoberfestdwingeloo.nl. ‘Er is plaats voor 225 personen. Het Oktoberfest is elk jaar uitverkocht, dus snel reageren is belangrijk’, laat de organisatie weten.

De dag na het Oktoberfest, op 14 oktober, is de Dwingeler najaarsmarkt. ‘Wij werken toe naar het driehonderd jarig bestaan. Wie het daarna van ons overneemt, horen we graag’, zo laat de organiserende Stichting Dwingelermarkt weten, dat bestaat uit zes personen.