Dineke van Bakkerij Bergman gaat na 41 jaar met pensioen

Havelte - Dineke Bergman van Bakkerij Bergman gaat per 1 oktober met pensioen. Daarmee neemt zij na 41 jaar afscheid van de bakkerij. Ook komt er na meer dan 100 jaar in Havelte te zijn gevestigd een einde aan de naam Bakkerij Bergman.

‘Het zijn mooie maar ook intensieve jaren geweest. Het afscheid komt voor sommige mensen wellicht onverwacht, maar voor mij is het moment gekomen om wat rustiger aan te gaan doen’, vertelt Dineke.

Jong en onervaren

Eind jaren ’70 nam Dineke samen met Geert Bergman de bakkerij over van de ouders van Geert; Lukas en Marie Bergman. ‘Jong en onervaren, maar vol goede moed, hebben we de eerste jaren in het pand aan de Drentse Hoofdvaart gewerkt. Eind jaren ’80 verhuisden we naar de Dorpsstraat en in 1999 betrokken we het pand aan het Piet Soerplein, op een fraaie locatie centraal in het dorp. Hier heb ik eerst samen met Geert en de laatste jaren alleen met veel plezier gewerkt.’

Bakkerij Bergman is in al die jaren jaren meegegroeid met de veranderende markt, waarbij ze nieuwe producten introduceerden maar nooit de Drentse streekproducten uit het oog verloren. ‘We hebben onze kinderen en kleinkinderen op zien groeien in de bakkerij, hetgeen onvergetelijke herinneringen opgeleverd heeft.’

Dankbaar

Dineke wil alle klanten bedanken voor het vertrouwen dat zij al die jaren heeft mogen ontvangen en hoopt iedereen voor 1 oktober nog een keer te mogen verwelkomen. ‘Ik ben Geert, onze kinderen en het fantastische team waarmee we al die jaren gewerkt hebben ontzettend dankbaar voor de mooie en fijne tijd die we samen gehad hebben in de bakkerij. Het is om die reden voor mij ook belangrijk dat de bakkerij voor Havelte behouden blijft, met baangarantie voor het huidige personeel. Met trots draag ik de bakkerij per 1 oktober over aan de familie Strampel . Ik ben er van overtuigd dat zij de zaak op passende wijze voort zullen zetten en wens ze daartoe alle goeds.’

De Smulpuntenkaarten van Bakkerij Bergman zijn nog in nog in te leveren tot 28 september. Gelieve de sloffen en schnitten tenminste 1 dag van tevoren te bestellen.