Samen profiteren van zonne energie

Diever - Bewoners in Diever en omgeving, die interesse hebben om binnenkort zonnepanelen aan te schaffen, zijn op dinsdag 17 september om 19.30 uur van harte welkom in RSG Stad & Esch aan de Westeres 7 in Diever.

Een aantal buren is aan de slag gegaan met een burenaanbod voor zonnepanelen en ze vertellen hier graag meer over. Door dit samen te doen is het voordeliger en makkelijker.

Krachten bundelen

Verduurzaming is een onderwerp dat steeds meer leeft in Westerveld. Een groep enthousiaste bewoners in Diever heeft daarom de krachten gebundeld en wil voor alle bewoners in Diever en de naaste dorpen (Wittelte, Wapse, Dieverbrug) aan de slag met een mooi aanbod voor zonnepanelen. Het team heeft hiervoor verschillende offertes van leveranciers uit de regio vergeleken op basis van kwaliteit, service en prijs.

Tijdens de bijeenkomst op 17 september presenteren zij hun keuze en vertellen ze over de selectie. De gekozen leverancier verzorgt aansluitend een presentatie over zonnepanelen en het aanbod voor de bewoners van Diever en omgeving. Bewoners die nog geen zonnepanelen op hun woning hebben, kunnen via deze actie deze stap alsnog zetten.

Aanmelden

Bewoners die willen komen en interesse hebben in zonnepanelen kunnen zich aanmelden via www.ECWesterveld.nl/buurkracht-initiatieven of via de buurkracht-app. Deze is gratis te downloaden (zoek op buurkracht). Op de bijeenkomst kunnen bewoners meteen vrijblijvend een offerte aanvragen. Ook is er ruimte voor het stellen van vragen. Het buurtteam is ook bereikbaar via buurkrachtdiever@gmail.com.

Samen energie besparen

Buurkracht is gratis, onafhankelijk en niet-commercieel. Het maatschappelijk initiatief wordt gesteund door gemeenten en provincies, waaronder de Gemeente Westerveld. Buurkracht gelooft dat energie besparen makkelijker, voordeliger en leuker is als je het met de buren doet. Buren hebben samen buurkracht. De buurtbegeleiders van Buurkracht helpen onder meer bij het enthousiasmeren van buurtgenoten en het aanvragen van offertes bij leveranciers. Zie ook www.buurkracht.nl.