Kinderen van peuterspeelzaal ’t Pruugeltie hebben een nieuw plein

Wapse - Na veel voorbereiding en klusdagen is het dan eindelijk zo ver: de kinderen van peuterspeelzaal ’t Pruugeltie kunnen leren en spelen op een nieuw plein. De gezellige opening staat op de kalender genoteerd op zaterdag 21 september.

Het oude plein was al vele jaren toe aan een opfrisbeurt. In samenwerking met Kinderopvang Kaka, welke de peuteropvang in Wapse houdt, is de renovatie een feit geworden. Dankzij grote sponsoren als de Wapser Gemeenschap en Otten Infra is er gezamenlijk iets moois gerealiseerd.

Het plein is een waardevolle aanvulling voor alle kinderen van Wapse, buiten de peuterspeelzaaltijden is het plein namelijk vrij toegankelijk om te spelen.

Alle ruimte

Met een nieuwe indeling van het terrein en diverse verharde paden is er nu alle ruimte voor de kinderen om heerlijk rond te fietsen op hun trapvoertuigen. Een mooie rotonde en tankstation maken de verkeerssituatie compleet. Tevens zijn er nieuwe speeltoestellen geplaatst, te weten een grote nestschommel, glijbaan en zandbak. Met het plaatsen van een speelwinkeltje en ontdekplaten aan de muur, geeft het plein veel ontwikkelingsmogelijkheden voor de jonge inwoners van Wapse en omliggende dorpen.

Al deze aanvullingen werden mogelijk gemaakt door diverse sponsoren uit het dorp, zoals Bouwbedrijf van Kampen, Loonbedrijf v.d. Berg, Diervoeders de Jong, Zorgboerderij en Woonzorg Hesselshoeve en Camping Noordenveld.

Zaterdag 21 september om 10.30 uur is de officiële opening van het plein, door de kinderen van peuterspeelzaal ’t Pruugeltie.