Cheque van 850 euro voor de Goudenploeg

Diever - Bij de eendenvijver De Doolhof in Diever vond afgelopen vrijdag de overhandiging plaats van een cheque van 850,- euro aan de Goudenploeg in Diever. De cheque komt van een drietal inwoners uit Diever die hebben deelgenomen aan de Megarun.

De Megarun is een rondrit door Europa met oude automobielen. Toen Freddie Kraak, Erik Oost en Frank Hilberts besloten om deel te nemen aan de Megarun werden er sponsorgelden opgehaald. Vervolgens werd besloten om de sponsorgelden beschikbaar te stellen aan de Goudenploeg. Het drietal volbracht de rit met een Volvo uit 1998, de aanschaf van de auto mocht niet meer bedragen dan 750,- euro. In totaal deden er 250 oude voertuigen mee met als einddoel Hongarije.

Afgelopen vrijdagavond werd bij de eendenvijver de cheque van 850 euro overhandigd aan de voorzitter van de supportersvereniging Hans Wortelboer. Deze bedankte de drie heren voor hun initiatief en zei bovendien, dat de gelden ten goede zouden komen aan de inwoners van Diever.

De Goudenploeg

De Goudenploeg’ is ruim 25 jaar geleden ontstaan bij de aanleg van de verlichting rond de kerstdagen door de ondernemingsvereniging. Op initiatief van Hielke de Graaf, destijds secretaris van de supportersvereniging Diever, werden de werkzaamheden door vrijwilligers van de supportersvereniging verricht. De vrijwilligers kregen al snel de naam de Goudenploeg van Diever.

In de loop der tijd werden de werkzaamheden steeds verder uitgebreid en werd men ook gevraagd voor ondersteuning bij diverse werkzaamheden. Nu is de Goudenploeg, door de gemeente Dorpskracht genoemd, niet meer weg te denken in Diever. De werkzaamheden bedragen onder andere het onderhoud van het kerkhof, onderduikershol, onderhoud van oorlogsmonumenten en het schoonmaken van de eendenvijver.