Vijfhonderdduizendste overnachting in het Hunehuis is een feit

Darp - Het Nivon-natuurvriendenhuis in Darp viert feest. Afgelopen vrijdag 13 september ontving het Hunehuis de gelukkige gast die de vijfhonderdduizendste overnachting betekende. Een mooi bewijs dat het Hunehuis in trek is bij de brede doelgroep van natuurliefhebbers.

Mevrouw Van de Hoop was de gelukkige gast die de vijfhonderdduizendste overnachting in natuurvriendenhuis het Hunehuis realiseerde. Leuke bijkomstigheid is dat mevrouw de Hoop jarenlang trouw lid is van het NIVON. Voor deze bijzondere mijlpaal ontving zij een mooie bos bloemen, een oorkonde en een tegoedbon voor vier gratis overnachtingen voor twee personen in het Hunehuis.

Natuurvriendenhuis

Het Hunehuis, een van de dertien natuurvriendenhuizen van het NIVON, bestaat nu negenentachtig jaar en is oorspronkelijk gebouwd als kamphuis voor de Arbeiders Jeugd Centrale. Na de Tweede Wereldoorlog werd het Hunehuis aangekocht door het NIVON, een landelijke vereniging met een groen en sociaal hart. De natuurvriendenhuizen en kampeerterreinen worden helemaal gerund door vrijwilligers.

Genieten van de natuur

In 2004 is het huis uitgebreid en gerenoveerd. Het is een prachtig gebouw geworden waar het fijn toeven is en waar alle faciliteiten aanwezig zijn. In dit ‘doe het zelf-natuurhotel’ kunnen natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers vrij genieten van de fraaie natuur en omgeving. Er worden ook veel leuke en gevarieerde activiteiten georganiseerd, van: Bridge midweek tot Schilderen en van Heidewandelen tot Quilt Bee of Nietsdoen met Verzorging. Praktisch voor elk wat wils.

Voor boekingen of meer informatie: hunehuis@nivon.nl of www.hunehuis.nl.