Nachtelijke Beleving is een belevenis

Dwingeloo - Hoe relaxed is vakantie nou werkelijk? Dat was de vraag die dit weekeinde centraal stond tijdens de derde Nachtelijke Beleving dit jaar. Ditmaal was de Noordster en de directe omgeving van het vakantiepark aan de rand van het Dwingelderveld het decor.

De Nachtelijke Belevingen zijn wandelingen van ruim anderhalf uur waarbij de deelnemers onderweg op unieke plekken verrast worden met theatrale belevenissen. Na prachtige Belevingen in Havelte en Diever eerder dit jaar, was Dwingeloo dit weekeinde aan de beurt.

Dat vakantiepark de Noordster deze keer als startlocatie was gekozen, was gezien het thema ‘vakantie’ geen toeval. De spelers van Roestvrij Theater gaven in de mooie scènes die zich op verschillende plekken afspeelden antwoord op de vraag hoe relaxed vakantie nou werkelijk is. De wandelroute die de meer dan driehonderd deelnemers vrijdag- en zaterdagavond volgden, ging veelal door het bos en was bijzonder verlicht dankzij het ophangen van zo’n 2000 fluoriserende lichtstaafjes.

De wandelaars werden onderweg verrast met herkenbare situaties als het vroeg wegleggen van een handdoek bij het zwembad om maar verzekerd te zijn van een plekje, het niet begrijpen van de menukaart in een vreemde taal, overboekingen, een vakantie zonder rust door zeurende kinderen.

De laatste Nachtelijke Beleving vindt plaats op 25 en 26 oktober in Frederiksoord.