Wesseling DOK Dames 1 verrassend door in de beker

Dwingeloo - Het was een mooi weekend voor het eerste damesteam van volleybalvereniging Wesseling DOK Dwingeloo - Diever. Het team reisde naar het mooie Bolsward voor de bekerwedstrijden. De dames speelden daar een vierkamp tegen Emmen 95, CSV Zwolle en VC Bolsward.

Op voorhand had dit nationale bekertoernooi, waarin ook eerste divisie teams uitkomen, voor DOK Dames 1 geen prioriteit. Het doel voor dit jaar is handhaving in de tweede divisie. Dus bekerwedstrijden winnen van hogere teams werd vooraf als lastig ingeschat. De eerste wedstrijd werd echter gemakkelijk met 2-0 gewonnen van Emmen 95. In de tweede wedstrijd bood CSV iets meer tegenstand, maar ook deze werd met 2-0 gewonnen. De Wesseling Dok dames vreesden een beetje voor Bolsward, want zij lieten volleybal op hoog niveau zien en hadden tot nu toe ook alles gewonnen. Dit werd dus de titanenstrijd om het ‘ticket’ voor de volgende ronde in de bekerwedstrijden. Maar ook in deze wedstrijd huppelden de dames van Wesseling Dok naar de overwinning. Hierdoor behaalt het damesteam de tweede ronde van het nationale bekertoernooi.

In de tweede ronde, die op 26 oktober gespeeld wordt, stromen ook de 12 topdivisie teams in. Dit is een unieke kans voor de dames uit Dwingeloo en Diever om ervaring op te doen en Wesseling Dok op de nationale volleybalkaart te zetten.