Succesvolle 17e editie van de Regionale Scouts Wedstrijden is een feit

Dwingeloo - Afgelopen weekend vonden op het scouting label terrein in de bossen van Dwingeloo voor de zeventiende keer de Regionale Scouts Wedstrijden plaats.

Scouts zijn kinderen in de leeftijdsgroep van elf tot en met vijftien jaar en zijn een onderdeel van Scouting Nederland, de grootste jeugdvereniging van het land. Dit jaar deden negen scouting groepen uit Drenthe mee aan de behendigheidswedstrijden op het gebied van knopen met touw en palen, het zogenaamde pionieren, hindernissen bouwen en zo snel mogelijk een parcours afleggen met obstakels.

Arrenslee

Dit jaar was het thema KersTT. Zaterdag vielen de punten voor het klassement te verdienen met het pionieren, een arrenslee gemaakt van ronde palen en touw versieren met kerstspullen en een hindernis bouwen. Zondag volgde de race met arrenslee over het parcours. Vandaar de beide hoofdletters TT in naam van het thema. Uit het totaal klassement van de beide dagen rolde een eindwinnaar en het was wederom de scouting Schultegroep uit Diever die de sterkste van de groepen uit Drenthe was. Hierdoor blijft de wisselbeker weer binnen de gemeentegrens, want bij de Schultegroep stond de grote beker ook al een jaar lang op de schouw.

De organisatie van dit evenement is in handen van het activiteiten team van scouting Regio Drenthe. Jurien Jager en Britt Prakken leidden het kamp dit jaar samen met vijf andere leden en natuurlijk de leiding van de deelnemende groepen. ‘Bij ons in Drenthe ligt de nadruk niet zozeer op de wedstrijden, maar meer op gezelligheid en met elkaar nog even een weekend kamperen in dit prachtige bos in Dwingeloo’, aldus Jurien.

Pinksterkamp

‘Uiteraard kan de winnaar van deze wedstrijden naar de landelijke wedstrijden, maar hier in het noorden hebben wij het jaarlijkse Noordelijk Pinksterkamp in de Marnewaard. Daar is naast het kamperen met 3800 andere scouts uit het Noorden ook de mogelijkheid om je scouting skills te meten met andere scouts.’ En dat het gezellig was bleek wel tijdens het grote kampvuur op de zaterdagavond waar Kerstengel Jaap de deelnemers vermaakte met zijn zang en gitaarspel. Het was een geslaagd kamp onder goede weersomstandigheden.