Heluto viert halve eeuw samen met André Kuipers

Diever - Feest bij Heluto Installatietechniek in Diever dit weekeinde. Directie, medewerkers en oud-werknemers en hun partners vierden dat de totaalinstallateur al vijftig jaar actief is.

Het bedrijf dat een halve eeuw geleden is gestart door Geert Room sr. en tegenwoordig wordt geleid door zijn zoon Geert Room jr., had speciaal voor het feest een heel bekende Nederlander uitgenodigd. Ruimtevaarder André Kuipers was naar Diever gekomen om vijftig jaar na de eerste maanlanding te vertellen over zijn ervaringen in de ruimte en de ruimtevaart in het algemeen.

Gezond binnenklimaat

Heluto speelt in Nederland al sinds 1969 een voortrekkersrol op het gebied van ‘gezond binnenklimaat’. Het bedrijf ontwerpt, installeert en onderhoudt klimaatinstallaties in de meest brede zin van het woord. Heluto heeft zich gespecialiseerd in het toepassen van luchtbehandelingstechniek. Daarnaast kan het bedrijf de complete werktuigbouwkundige- en elektra-installatie verzorgen.

Duizenden woningen bezitten een gezond Heluto-systeem. Honderden kantoorgebouwen en industrieën hebben in de afgelopen vijftig jaar al geprofiteerd van de kennis en de kunde van de vakmensen van het bedrijf uit Diever.