Hardlopen door het Dwingelderveld, laatste editie cross

Het Dwingelderveld vormt zaterdag 26 oktober het decor voor twee loopevenementen, de Dwingelderveldloop en de AVD-cross.

De eerste, meer op recreanten gericht, start vanaf 10.30 uur en de cross voor wedstrijdlopers om 12.15 uur. Start- en finishplaats is zwembad De Paasbergen in Dwingeloo, waar ook kleedgelegenheid is.

Bij beide lopen is er tijdwaarneming via de chip. Voorinschrijven voor beide lopen kan tot en met 21 oktober. Inschrijven kan op de dag zelf.

Kleurenpracht

De negende editie van de Dwingelderveldloop gaat over de fiets- en wandelpaden van het Dwingelderveld, in de unieke kleurenpracht van de herfst. Er kan gekozen worden voor een afstand van 7,5 km ; 15 km en de halve marathon. Ook canicrossers kunnen met hun aangelijnde hond meedoen. Door in groepen per afstand te starten wordt de vrije doorloop gegarandeerd.

Laatste editie cross

De AVD-cross staat voor de 55e keer op de rol. De cross wordt voor de allerlaatste keer gehouden. Er is ook een sprintcross over 1 km. De langere afstanden gaan door het bos, over het gras en door het zand van de Paasberg. Ook voor de geoefende wedstrijdloper

Inschrijven kan via: www.inschrijven.nl.